Loading...
ДОМА2019-04-18T21:18:47+02:00

За селото…

Брајчино е старо (повеќевековно) христијанско село во кое секогаш живееле православни македонци. Во различна форма името Братучина, Братичка и Брајчино.

Брајчино е сместено во долината на Брајчинска Река, која воодушевува со својот постојан водотек и кристално чистата вода. Реката го опфаќа атарот на селото …

Повеќе

ЗАПОЧНИ ЈА ТВОЈАТА СЛЕДНА АВАНТУРА ТУКА…

Активностите во регионот на Брајчино и Преспанско езеро, можат да бидат интересни како за помладата така и за постарата генерација.

Здружението за поттикнување одржлив развој од Брајчино во соработка со Волонтерски центар Скопје во периодот од 03-13 јуни, одржаа работилница “Discover Brajcino” ..

Discover Brajcino

БРАЈЧИНО БЛОГ

Blog Post Title

What goes into a blog post? Helpful, industry-specific content that: 1) gives readers a useful takeaway, and 2) shows you're an industry expert. Use your company's blog posts to [...]