www.brajcino.mk MK      EN
Почуствувај ја божествената убавина

Историја

Брајчино е старо (повеќевековно) христијанско село во кое секогаш живееле православни македонци. Во различна форма името Братучина, Братичка и Брајчино ...

Дознај повеќе

Природа

Брајчино е сместено во долината на Брајчинска Река, која воодушевува со својот постојан водотек и кристално чистата вода. Реката го опфаќа атарот на селото ...

Дознај повеќе

Манастирите и Црквите

Црквата Св. Никола се наоѓа во западниот дел на селото, изградена е во 1871/72 год и судејќи по се, на место на постара црква. Во нејзиниот двор се селските гробишта ...

Дознај повеќе

св. Петка 2012

20.08.2012

Галерија - св. Петка 2012

Во следната галерија погледнете некои од најинтересните моменти од Брајчинските Иселенички Средби 2012, во село Брајчино ...

Активности и атракции

Активностите во регионот на Брајчино и Преспанско езеро, можат да бидат интересни како за помладата така и за постарата генерација. За повеќе информација можете да ги проверите на следниот линк :

Активности и атракции

Галерии

Кој би рекол дека следната галерија која ќе ја погледнете не е вистинита онака како што изгледа.

Овие дела се создадени од еден врвен фотограф и прекрасна личност, без нејзината љубов и посветеност овај сајт немаше да го има овај сјај, големата благодарност кон неа ;)