www.brajcino.mk MK      EN
Почуствувај ја божествената убавина
Активности и атракции
Пешачки и велосипедски патеки и пунктови

Птеката се протега во должина од 2 километри над селото од каде можи да се доживее преубавата панорама на селото од птичја перспектива како и поглед кон Големото преспанско езеро ...

Дознај повеќе

Планинарска патека Брајчино - Големо езеро

Планинарската патека Брајчино – Големо езеро дава единствен пристап до планината Пелистер и нејзиното природно и културно богатство. Оваа е прва патека од ваков вид во македонија. Ве каниме да уживате ...

Дознај повеќе

Тајната на Големото езеро - Пелистер

Живиот свет во големото езеро сè уште не е доволно истражен. Тоа треба да се направи што поскоро, или да биде таргет за идните генерации кои се надеваме дека ќе успеат да ја одгонетнат мистеријата  ...

Дознај повеќе

Голем Град - единствениот остров во Македонија

Голем Град, единствениот македонски остров во Преспанското Езеро популарно познат како дом на змиите во последниве години е во фокусот и на науката. Како своевиден природен феномен ...

Дознај повеќе